Рустем Умєров. Фото: Shutterstock

Умєров в останній момент скасував візит до Франції: стала відома причина

У четвер, 18 січня, у Парижі має відбутися запуск артилерійської коаліції для допомоги Україні. Міністр оборони України Рустем Умєров вирішив не летіти на зустріч із безпекових міркувань. Натомість він візьме участь у запуску заходу в режимі відеоконференції.

Про це повідомляє видання Le Monde.

Зазначається, що, скасування візиту підтвердило Міністерства збройних сил Франції. Але очільник українського міноборони Рустем Умєров в режимі відеоконференції разом з французьким колегою Себастьяном Лекорню візьме участь у запуску коаліції з артилерії.

Відомо, що коаліцію очолюють Франція та США. Вона діє в рамках Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Як зазначали у Франції, коаліція повинна об'єднати зусилля, щоб допомогти Україні у короткостроковій і довгостроковій перспективі.

Міністерство збройних сил Франції офіційно анонсувало візит Умєрова ще 15 січня. Попередньо планувалось, що сьогодні Умєров та Лекорню відвідають промислові об’єкти Nexter у Бурже, де виробляють САУ Caesar, і ракетний корабель MBDA у Сель-Сен-Дені.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон анонсував постачання Україні близько 40 ракет дальнього радіуса дії Scalp і "кілька сотень бомб". Також він планує найближчими місяцями відвідати Україну, щоби завершити роботу над двосторонньою угодою про гарантії безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 09:15