Фото: Офіс президента України

Макрон анонсував передачу Україні 40 ракет дальнього радіуса дії й візит до Києва

Президент Франції Еммануель Макрон анонсував постачання Україні близько 40 ракет дальнього радіуса дії Scalp і "кілька сотень бомб". Також він планує найближчими місяцями відвідати Україну, щоби завершити роботу над двосторонньою угодою про гарантії безпеки.

Про це інформує Reuters. За даними видання, візит очільника Франції відбудеться в той час, коли політичні суперечки в Сполучених Штатах і Європейському Союзі затримують два великі пакети допомоги для України.

"Франція працює над завершенням двосторонньої угоди про гарантії безпеки з Україною, щоб допомогти зміцнити її фінанси і оборону від Росії з метою утримати Москву від майбутньої агресії", — пише Reuters.

Макрон оголосив, що найближчими тижнями Києву буде поставлено близько 40 ракет дальнього радіуса дії Scalp і "кілька сотень бомб": "Після цих поставок я сам поїду в Україну в лютому і завершу роботу над цими текстами".

Він також зазначив, що європейцям необхідно переконатися в тому, що Україна зможе і далі захищати себе від російської агресії. До того ж він наголосив, що "не можна дозволити Росії перемогти Україну, інакше безпека Європи опиниться під загрозою".

Нагадаємо, 13 січня у Києві з офіційним візитом перебував новий міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне. У Києві він мав зустріч із Володимиром Зеленським, на якій вони обговорили оборонні потреби, зокрема, і спільне виробництво і дронів, і артилерії, і подальше посилення ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.01.2024 03:53