Фото: Офіс президента

Зеленський обговорив з новим очільником МЗС Франції посилення захисту українського неба

У суботу, 13 січня, президент Володимир Зеленський у Києві зустрівся із новим міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне. Лідери обговорили низку важливих тем.

У своєму вечірньому відеозверненні гарант розповів, що те, що Сежурне здійснив свій перший візит на посаді міністра саме до України — дуже символічно.

"Сьогодні провів зустріч із новим міністром закордонних справ Франції. Це дуже символічно, що перший візит пана міністра  саме в Україну і саме в такий час, коли Росія пробує різні способи, щоб наростити кількість ударів по Україні та здатність обходити нашу ППО. Я вдячний усім державам і, зокрема, Франції  за дуже серйозне посилення нашого повітряного щита, за незмінну підтримку на полі бою для наших воїнів, допомогу нашому народові", — розповів Зеленський.

За словами українського лідера, під час зустрічі було обговорено оборонні потреби, зокрема, і спільне виробництво і дронів, і артилерії, і подальше посилення ППО.

"Я поінформував про роботу щодо Формули миру. Вдячний Франції за активну участь у цій глобальній роботі. Вже готуємось до форуму в Давосі. До представлення нашої позиції, наших можливостей  спільних можливостей усіх у світі, хто прагне залишити своїм дітям світ, де панує стабільність і має значення свобода. Наші цінності, а не божевілля того чи іншого диктатора", — наголосив гарант.

Нагадаємо, 13 січня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори зі своїм французьким колегою Стефаном Сежурне. Дипломати обговорили подальше постачання в Україну систем ППО і ракет до них, кроки України до членства в ЄС і НАТО, залучення нових країн до Формули миру і розвиток оборонної співпраці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.01.2024 19:59