Фото: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Умєров та Сирський обговорили потреби України в артилерії та ППО з міністром оборони Норвегії

У вівторок, 5 березня, міністр оборони України Рустем Умєров та головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський провели телефонну розмову з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

У ході перемовин сторони розглянули поточну ситуацію на фронті та обговорили питання співпраці в оборонній галузі.

"Поінформував про ситуацію на фронті та нагальні потреби України, зокрема в артилерії та ППО. Обговорили шляхи зміцнення нашого діалогу, зокрема розширення співпраці в оборонній промисловості", — розповів Умєров.

До того ж очільник оборонного відомства України подякував норвезькому колезі за підтримку нашої держави, особливо у сферах протиповітряної оборони та морської безпеки, а також запросив міністра оборони Норвегії приїхати з візитом до Києва.

Нагадаємо, 4 березня міністр оборони України Рустем Умєров разом з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським провели телефонну розмову з міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом і командувачем Збройних сил адміралом сером Ентоні Радакіном.

Також 4 березня відбулася низка розмов президента Володимира Зеленського з українськими військовими та розвідкою. Зокрема, відбулися звіти від начальника української розвідки Кирила Буданова, голови Служби безпеки України Василя Малюка та головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 16:39