Фото: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Умєров та Сирський провели розмову з військовим керівництвом Великої Британії: що обговорили

У понеділок, 4 березня, міністр оборони України Рустем Умєров разом з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським провели телефонну розмову з міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом і командувачем Збройних сил адміралом сером Ентоні Радакіном.

Про це повідомив міністр оборони України.

"Провів продуктивну телефонну розмову з міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом і командувачем Збройних сил адміралом сером Ентоні Радакіном", — написав Умєров на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, генерал-полковник Олександр Сирський поінформував колег про оперативну обстановку на фронті та нагальні потреби. Також сторони обговорили можливості реалізації в рамках Коаліції з розвитку морських спроможностей.

"Ми маємо масштабувати успіхи України у знищенні російського флоту. Тому нам потрібно збільшити використання безпілотників в Україні", — заявив Умєров.

Міністр оборони України також подякував уряду Великої Британії за виділення коштів на виробництво дронів.

"Вдячний Великій Британії за виділення 200 мільйонів фунтів на виробництво дронів для України", — додав він.

Нагадаємо, 4 березня відбулася низка розмов президента Володимира Зеленського з українськими військовими та розвідкою. Зокрема, відбулися звіти від начальника української розвідки Кирила Буданова, голови Служби безпеки України Василя Малюка та головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2024 20:46