Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський провів розмови з Будановим, Сирським, Малюком і не тільки: які теми обговорили

У понеділок, 4 березня, відбулася низка розмов президента Володимира Зеленського з українськими військовими та розвідкою. Зокрема, відбулися звіти від начальника української розвідки Кирила Буданова, голови Служби безпеки України Василя Малюка та головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського.

Про це Володимир Зеленський розповів під час традиційного вечірнього відеозвернення. Він зазначив, що зустріч зі Сирським та начальником Генштабу Анатолієм Баргилевичем містила обговорення фронтових питань і завдань.

"Попри всі дефіцити, можливості наших воїнів знищувати окупантів не повинні зменшитися. Головком регулярно на передовій. Реальні бойові командири з фронту, з бригад залучені до напрацювання рішень. Сьогодні ж я погодив і підписав низку необхідних нових кадрових призначень для Сил оборони", — акцентував президент.

Очільник держави також розповів, що провів окрему нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим.

"Постачання зброї, справедливе та правильне забезпечення бригад. Кожна бойова бригада, кожен фронтовий підрозділ мають отримувати більше наявної сучасної зброї", — заявив Зеленський.

Окрім того, за словами президента, вони з Умєровим також розмовляли на тему дронів, зокрема, далекобійних.

Зеленський розповів, що сьогодні заслухав доповідь керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

"Наші спеціальні дії. Нам потрібен чіткий результат у знищенні російської воєнної інфраструктури та логістики. Більший результат. І це буде", — наголосив він.

До того ж, за словами Зеленського, голова СБУ прозвітував щодо української протидії російським диверсійно-розвідувальним групам і колаборантам, а також розповів про "хороші результати зі знешкодження цих осіб".

"Відбулася доповідь зовнішньої розвідки, Литвиненка. Щодо чутливих міжнародних напрямків і наявних планів Росії. Маємо розуміння, які документи на столі у ворога, який у нього черговий задум. Будемо протидіяти", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні ж президент Володимир Зеленський звільнив командувача Сил підтримки Збройних сил України Дмитра Герегу. На його місце призначено Олександра Яковця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2024 20:18