Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Уночі рашисти атакували Україну з трьох напрямків: ППО працювала в десяти областях

У ніч на неділю, 21 липня, російські окупанти завдали удару трьома балістичними ракетами "Іскандер-М", двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 і 39 ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили 35 дронів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що рашисти запускали ракети з Курської області та тимчасово окупованого Криму, а безпілотники – з трьох напрямків: Курська, Приморсько-Ахтарська та Криму.

"Під час нічної атаки радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід повітряних цілей у понад 10 областях України. До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи мобільних вогневих груп усіх Сил оборони України, а також зенітні ракетні війська та РЕБ Повітряних сил", — йдеться в повідомленні.

Цієї ночі протиповітряній обороні вдалося збити 35 ворожих ударних БпЛА Shahed-131/136. Також завдяки активній протидії ворожі керовані авіаційні ракети Х-59/69 не досягнули своїх цілей.

"Протиповітряна оборона працювала у Сумській, Полтавській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Одеській, Черкаській областях. Дякую за бойову роботу! Разом — до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Збиття повітряних цілей 21 липня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, минулої доби ворожа активність зросла майже на всьому фронті — зафіксовано 172 бойових зіткнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2024 09:14