Фото ілюстративне зі соцмереж

Нічна атака "шахедів": усі дрони збили під Києвом

У ніч на неділю, 21 липня, російські окупанти зробили спробу атакувати Київ безпілотниками типу "Шахед". Усі ворожі дрони знищила протиповітряна оборона Збройних сил України.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"Остання повітряна тривога в Києві була повʼязана із загрозою застосування ударних БпЛА. За останні два тижні це вже щонайменше пʼята поспіль реальна спроба ворога атакувати столицю дронами", — зазначив він.

За його словами, сьогодні знову певна кількість безпілотників противника прямували на Київ, але всі вони були знищені силами та засобами ППО на підступах.

"Станом на цю хвилину в Києві без руйнувань і потерпілих. Оперативні зведення оновлюються й уточнюються", — додав начальник Київської міської військової адміністрації.

Він також акцентував, що ці систематичні атаки рашистів дронами вкотре доводять - загарбник активно шукає можливість вразити Київ. Він випробовує свої нові тактики, шукає маршрути підльотів до столиці, намагається викривати розташування нашої протиповітряної оборони.

"Тому мешканцям Києва варто не забувати про реальність загроз. Не ігноруйте сигнали оповіщення! Під час оголошення повітряної тривоги завжди прямуйте до укриття! Бережіть себе!" — підсумував Сергій Попко.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 20 липня, російські окупанти теж провели повітряну атаку на Київ із застосуванням дронів. В одному з районів міста зафіксоване падіння фрагментів ударного безпілотника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2024 07:16