Ураган "Мілтон" у Флориді. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Ураган "Мілтон" накрив Флориду: з'явилися кадри наслідків (відео)

Вночі 10 жовтня ураган "Мілтон" досяг узбережжя Флориди. Він обрушився на містечко Сієста-Кі зі швидкістю понад 190 кілометрів на годину.

Про це повідомляє CNN.

Наголошується, що найсильніша частина урагану — "стіна ока", пройшлася поблизу міст Тампа та Сент-Пітерсбург. Очікується, що "Мілтон" зберігатиме ураганну силу, просуваючись по центральній Флориді до ранку четверга.

"Небезпечні для життя раптові повені й потоки затоплять міські райони, автомагістралі, вулиці й підземні переходи", — наголосили у Національній метеорологічній служби.

За словами губернатора Флориди Рона Десантіса, щонайменше 19 торнадо підтверджено у Флориді і 116 попереджень про торнадо було видано по всьому штату. 

"Наразі евакуація є надто небезпечною, тому ви маєте сховатися на місці і просто відсидітися", — сказав він. 

Водночас за даними CNN, вже є перші жертви стихії. Так через ураган зруйновано будинок для літніх людей в окрузі Сент-Люсі на східному узбережжі Флориди. Наразі близько 200 людей з державних і місцевих установ шукають пенсіонерів, які потрапили в пастку у будинку для людей похилого віку.

У виданні зазначили, що понад 600 000 будинків і підприємств у Флориді знеструмлено. У місті Сент-Пітерсбург за три години випало майже 23 сантиметри опадів: це тримісячна середня норма дощу для цього міста. Водночас у Тампі оголошено найвищий рівень небезпеки повеней, оскільки випало від 25 до 35 см опадів. 

За даними Національного центру ураганів США, після того, як центр "Мілтона" вийшов на берег, його перекваліфікували у другу категорію. Швидкість вітру знизилась до 177 км на годину. 

Нагадаємо, речниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу 9 жовтня заявила, що засідання Контактної групи з питань оборони України, яке заплановано на 12 жовтня, можуть відтермінувати. Головна причина — ураган "Мілтон", до якого готують у Флориді.

Згодом деякі ЗМІ, посилаючись на джерела у штаб-квартирі НАТО, заявили, що засідання відтермінували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.10.2024 08:40