Фото: censor.net

Уряд Литви анонсував новий пакет допомоги Україні: що туди включено

Литва оголосила про новий пакет військової допомоги для Збройних сил України. Очікується, зокрема, постачання безпілотників та боєприпасів.

Таку заяву зробив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас на засіданні "Рамштайн", пише прес-служба Міністерства оборони Литви.

За словами чиновника, військова допомога Литви Україні скоро сягне 465 мільйонів євро. Він також наголосив, що Литва послідовно підтримуватиме Україну до перемоги.

"Наша підтримка України — це інвестиції в нашу власну стійкість, стримування та оборону. Тільки перемога України допоможе відновити мир і стабільність у євроатлантичному просторі", — заявив Анушаускас.

Міністр запевнив, що новий пакет військової підтримки України з боку Литви міститиме безпілотники, боєприпаси, сухі продовольчі пайки та іншу підтримку.

Анушаускас також наголосив, що його країна значно збільшила обсяг навчання і кількість призначених для нього інструкторів.

Крім навчання, військова допомога Литви у 2023 році охоплює передачу військового обладнання і техніки, лікування та реабілітацію військовослужбовців, а також внески в міжнародні фонди.

Нагадаємо, 25 травня Фінляндія відправила Україні черговий пакет військової допомоги. Він став уже 16 по рахунку від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 20:37