Уряд виділив кошти на відновлення чотирьох населених пунктів, які були під окупацією

Кабінет міністрів виділив кошти на комплексну відбудову чотирьох населених пунктів, які на початку повномасштабного вторгнення Росії були під окупацією. Йдеться про 2,7 мільярда гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 9 серпня.

Він нагадав, що у 2023 році в Україні започаткували експериментальний проект з комплексного відновлення низки населених пунктів. Зокрема, йдеться про Ягідне на Чернігівщині, Посад-Покровське на Херсонщині, Циркуни в Харківській області, Тростянець на Сумщині.

"Сьогодні уряд дав доручення Мінінфраструктури про необхідність швидко опрацювати й направити невідкладно на комплексну відбудову цих населених пунктів 2,7 мільярда гривень", — зазначив прем'єр.

Зазначені кошти спрямують на:

  • відновлення критичної інфраструктури;
  • ремонт і будівництво нових житлових будинків;
  • ремонт і будівництво дитячих садочків;
  • ремонт і будівництво амбулаторій;
  • ремонт і будівництво захисних споруд та адміністративних будівель.

Також Шмигаль додав, що уряд уповноважив першого заступника Мінінфраструктури продовжити угоду з ЄІБ для розбудови системи водопостачання та водовідведення у Миколаєві.

Варто зазначити, що, за даними Міністерства фінансів, у 2024 році Україна потребує ще 9,5 мільярда доларів для фінансування першочергових потреб відновлення. Йдеться про оборонну промисловість, енергетику, відновлення пошкодженого житла тощо.

Нагадаємо, на конференції з відновлення України — Ukraine Recovery Conference, яка відбулася у Берліні 11-12 червня, було укладено понад 100 міжнародних угод. Орієнтовна вартість проектів майже 16 мільярдів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.08.2024 15:55