Фото: vsn.ua

Уряд затвердив посилення військового обліку: як це вплине на мобілізацію

Кабінет Міністрів України затвердив важливі зміни для посилення військового обліку та відстеження порушення законодавства. 

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

За словами очільника Міноборони, згідно з нововведеннями, Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, Служба безпеки, а також розвідувальні органи та Нацполіція обмінюватимуться даними через електронну систему. Як наголосив Умєров, "це дасть змогу правоохоронцям швидко і ефективно отримувати інформацію про порушників і доставляти їх до ТЦК або відповідних органів".

"Цифровізація підвищує прозорість і допомагає краще організувати роботу з комплектування наших Сил оборони. Це рішення про відновлення справедливості щодо тих, хто сумлінно виконує свій обовʼязок перед Батьківщиною", — зауважив очільник Міноборони.

Посадовець додав, що нові правила також посилять нашу обороноздатність, роблячи армію сильнішою, а військовий облік — більш прозорим.

Нагадаємо, раніше народний депутат, член комітету з національної безпеки й оборони Верховної Ради України Федір Веніславський заявив, що в Україні діє директива, яка дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Такою є загальна позиція військового керівництва.

Водночас старша наукова співробітниця Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко повідомила, що мобілізаційний резерв в Україні — кількість чоловіків призовного віку, яких можуть мобілізувати — становить від двох до п'яти мільйонів людей. Йдеться про громадян віком від 25 до 60 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.10.2024 20:05