Усім, хто від початку війни отримав звання Героя України, держава надасть житло, — Зеленський

Усім захисникам, які отримали звання Героя України та стали кавалерами ордена "Золота Зірка", буде надано від держави власне житло.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з українськими воїнами та їхніми родинами у Маріїнському палаці, яка відбулася 5 грудня.

"Ми починаємо втілювати в життя важливу ініціативу, яка спрямована на реалізацію простого принципу: Україна захищає тих, хто захищає Україну. За цією ініціативою всі, хто від початку війни отримав звання Героя України, отримують власне житло. Всі, хто, боронячи державу, став кавалером ордену "Золота Зірка". Всі без винятку", — заявив гарант.

За словами очільника держави, від початку повномасштабного вторгнення таке звання отримали 360 людей. Зеленський наголосив, що держава подбає про кожного з них. Глава держави також подякував усім воїнам, які продемонстрували найвищу мужність, звитягу та самопожертву у захисті України.

"І про тих, хто з нами, і про родини всіх тих, хто віддав своє життя за країну. Я щиро дякую всім вам, нашим Героям, за все, що ви зробили. Я щиро дякую родинам загиблих за витримку та відвагу. Я щиро вірю, що одного дня про доблесть і подвиги кожного Героя України знатимуть усі в мирній Україні — Україні, яка перемогла. Яка переможе", — додав президент.

Зокрема у вівторок, 5 грудня, він вручив сертифікати на отримання квартир військовослужбовцям Сил оборони України, яким надано звання Героя України, і родинам загиблих Героїв. Їх отримали 12 військових та дев'ять родин полеглих захисників. 

Нагадаємо, у Києві планують виплачувати по 30 тисяч гривень жителям міста, які будуть мобілізовані до Збройних сил України. На виплату зможуть розраховувати ті кияни, яких призвуть на службу у грудні та пізніше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 18:59