Фото: "Укрінформ"

По 30 тисяч грн кожному: у Києві обіцяють заохочення мобілізованих

У Києві планують виплачувати по 30 тисяч гривень жителям міста, які будуть мобілізовані до Збройних сил України. На виплату зможуть розраховувати ті кияни, яких призвуть на службу у грудні та пізніше.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Київрада, на найближчому засіданні розгляне питання матеріального заохочення для киян, які будуть мобілізовані до Збройних сил з грудня", — написав він у Telegram.

За його словами, влада віднайшла кошти для виплат по 30 000 гривень кожному новобранцю.

Варто зазначити, що Верховна Рада на засіданні 8 листопада продовжила строк дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації ще на 90 діб. Таке рішення ухвалено вже вдев'яте з початку повномасштабної війни. Загалом зараз на військову службу призивають усіх придатних та обмежено придатних, якщо є потреба у людях на фронті чи в тилу. Зокрема, мобілізують тих, кого ВЛК визнала обмежено придатними, однак їх не відправляють на фронт, а — до частин забезпечення або до ТЦК.

Нагадаємо, раніше у статті для The Economist головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомляв, що країні важливо розширити категорію громадян, які можуть бути покликані на навчання чи мобілізацію.

Нагадаємо, в Україні військовослужбовці матимуть можливість демобілізуватися через 18 місяців після початку служби, однак про це рішення потрібно буде попереджати заздалегідь. Відповідний законопроект 30 листопада подали до парламенту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 16:39