Фото: Армія оборони Ізраїлю. Getty Images \ Global Images Ukraine

Усі ізраїльські сили приведені у "повну бойову готовність" на тлі іранської загрози

Ізраїльські військові заявили, що вони перебувають у "повній бойовій готовності" на тлі загрози іранського нападу. Останнім часом між країнами загострились відносини.

Про це повідомляє Sky News.

Військові Ізраїля наголосили, що десятки літаків перебувають у повітрі в рамках їхньої готовності. Раніше іранські сили захопили пов'язане з Ізраїлем вантажне судно з 25 членами екіпажу на борту та направили його у бік Ірану.

Ізраїль ввів обмеження через загрозу удару Ірану

Як повідомляє Times of Israel, речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що в країні вирішили заборонити будь-яку освітню діяльність по всій державі, а також обмежити масові зібрання до тисячі осіб. У деяких районах, наприклад поблизу кордону з Газою та Ліваном, уже діють суворіші обмеження. Наразі більшість навчальних закладів Ізраїлю не працює через свято Песах, але, за словами речника армії, обмеження також стосуються шкільних екскурсій і таборів.

Обмеження будуть діяти по всьому Ізраїлю до 23:00 понеділка, 15 квітня. Весь цей час, як наголосив Хагарі, протиповітряна оборона Ізраїлю буде "перебувати в готовності", а "десятки літаків будуть в небі".

Нагадаємо, раніше Bloomberg із посиланням на неназвані джерела з розвідки США та Ізраїлю заявляв, що найближчими днями Іран завдасть удару по Ізраїлю. Йдеться про ракетну або дронову атаку на військові та урядові об'єкти в країні.

Своєю чергою міністерство закордонних справ Німеччини звернулося до своїх громадян, які наразі перебувають в Ірані та закликало їх негайно покинути країну.

Зранку 13 квітня Білий дім оголосив, що Джо Байден повертається до Вашингтона з іншого міста, щоб "проконсультуватися зі своєю командою національної безпеки щодо подій на Близькому Сході" на тлі підвищеної напруги між Ізраїлем та Іраном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.04.2024 22:43