Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, як військові боротимуться з ухилянтами: коментар щодо нового закону

Мобілізація відбувається, згідно з термінами відповідного законодавства, триває кожні три місяці. Навколо неї відбувається багато маніпуляцій, російського наративу щодо зриву процесу в Україні.

Про це заявив Володимир Зеленський під час брифінгу у Вільнюсі. Таким чином він прокоментував ухвалений парламентом в цілому законопроект щодо вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

"Зверніть увагу на факти. Мобілізація постійно триває, як це і має бути, згідно із законодавством, у воєнний час, під час війни. Щодо закону або одного із законів, які стосуються змін у мобілізації, того, що проголосували сьогодні вранці за запитом наших військ, військового керівництва, є певні зміни в мобілізації. І, згідно з цією мобілізацією, так, є посилення контролю тих, хто ухиляється", — заявив Зеленський.

Президент наголосив, що "будь-яка людина навіть без цього закону, яка порушувала закон мобілізації та перебувала в мобілізаційному віці, була ухилянтом або ще щось робила поза законом, вона й так порушувала те чи інше законодавство".

"Тут зафіксовано деякі зміни до деяких норм, які допоможуть військовому керівництву. Відпустки, покращення ротацій тощо", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський раніше заявив, що всі договори в Європі повинні виконуватися. Шляхи солідарності, які зміцнюють Європу, мають працювати й надалі. Всі розбіжності, які є у Європі, мають розв’язуватися у демократичний спосіб і в переговорах рівних. До того ж Україна заслуговує на те, щоби її запросили в НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 21:37