На фото: Олександр Усик. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Усик розповів, як готується до бою-реваншу проти Тайсона Ф'юрі

Український боксер та чемпіон світу в надважкій вазі за версією більшості боксерських організацій Олександр Усик поділився деталями процесу підготовки до бою з британцем Тайсоном Ф'юрі. Зокрема тим, як він підбирає спаринг-партнерів.

Як заявив Усик в інтерв'ю виданню Ready to Fight, він не бачить різниці між професійними боксерами та аматорами. Українець готовий залучати до спарингу всіх, хто підпадатиме під габарити Ф'юрі.

Так, перед тим, як запросити боксера у тренувальний табір Усика, команда українця проводить аналіз відео роботи кандидатів. 

"Інколи приїжджають наче "підходящі" хлопці, але коли виходять в ринг, то з першого раунду помітно, що він умовно не виконує потрібне. Він може залишитися ще на тиждень, попрацювати, щось "витиснути" зі себе. Якщо цього не станеться, то проводять розрахунок, і вони їдуть додому. Усе чесно", — наголошує Усик.

Зауважимо, що бій-реванш Усик — Ф'юрі відбудеться 21 грудня у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді. У ринг боксери вийдуть на місцевій Kingdom Arena. 

У першому поєдинку між боксерами, який пройшов у ніч проти 19 травня 2024 року, українець переміг британця роздільним рішенням суддів (115-112, 114-113, 113-114). Так, наприкінці дев'ятого раунду Усик серією ударів відправив суперника в нокдаун. Втім, поєдинок тривав усі 12 раундів, які передбачає регламент. 

Цією перемогою Олександр захистив пояси WBO, WBA, IBO та IBF, а також відібрав у Ф'юрі титул WBC. Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті.

До українця останнім "абсолютом" у надважкій вазі був Леннокс Льюїс, який здобув цей статус 1999 року. Британець здобув це звання, коли переміг Евандера Холіфілда. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF. 

Нагадаємо, нещодавно колишній чемпіон світу у надважкій вазі Тайсон Ф’юрі поділився думками щодо бою-реваншу проти чемпіона WBA, WBC, WBO та IBO у надважкій вазі Олександра Усика. Британець впевнений, що має нокаутувати українця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.10.2024 12:55