Скріншот з відео / ілюстративне

В адміністрації пояснили, в чому проблема фортифікацій навколо Вовчанська

Фортифікаційні споруди навколо міста Вовчанськ Харківської області були зведені. Водночас через обстріли ворога до їх щільності виникають питання.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомив голова Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі.

"Фортифікаційні споруди були побудовані. І зараз будуються, зміцнюються. Але ж ситуація була і є вкрай важка. Тому що саме місто дуже близько до кордону. І вести якісь будівельні роботи зараз прямо на кордоні дуже важко. Дякую будівельникам і всім, хто працював. Вкрай важко. Тому що працювати під обстрілами дуже небезпечно", — сказав він.

В адміністрації зазначили, що "можливо будівництво не було таким щільним", відповідаючи на питання про те, які роботи проводилися до наступу російської армії.

"Все було побудовано. Але, можливо, не так щільно. Вовчанськ після деокупації півтора року перебуває під постійним обстрілом. І мінометів, і артилерії. Тому я ще раз повторюю: від Вовчанська до кордону чотири кілометри. Було вкрай важко будувати фортифікаційні споруди. Але ще раз наголошую: дякую всім будівельникам і військовим, які базувались на цих об’єктах. І доклали максимум зусиль, щоб зробити фортифікаційні споруди", — додав Тамаз Гамбарашвілі.

Нагадаємо, раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявляв, що ситуація у регіоні складна. Кількість населених пунктів, де тривають активні бойові дії, збільшилася. Сили оборони України продовжують оборонну операцію. 

Також Синєгубов наголошував, що російські пропагандисти активно поширюють фейки про виїзд місцевих органів влади з території Харківської області. Проте ця інформація не відповідає дійсності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2024 12:27