Фото: Pixabay

У Міноборони Аргентини заявили, що нададуть Україні військову допомогу

Аргентина надасть Україні та Ізраїлю військову допомогу. Також Буенос-Айрес вирішив подати заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Про це на конгресі правих сил Латинської Америки у Бразилії заявив міністр оборони країни Луїс Альфонсо Петрі, пише Polskie Radio.

"У минулому Аргентина обмінювалася обіймами з Венесуелою, Кубою та Іраном, а тепер ми робимо це з країнами, які борються за своє виживання", — наголосив Петрі.

Також посадовець заявив, що його країна вирішила подати заявку на вступ до НАТО, закупити бойові літаки F-16 замість китайських літаків і надати допомогу Україні, надіславши їй зброю, яка потрібна Києву для захисту від російської агресії. 

"Ми не можемо залишатися нейтральними в цій ситуації. Ми повинні бути на боці країн, які захищають свою свободу та демократію", — додав очільник міноборони Аргентини.

Варто зазначити, що наразі невідомо, про яке саме озброєння йдеться.

Нагадаємо, у червні видання Infobae повідомляло, що аргентинський уряд  активно обговорював з Францією питання щодо передачі Україні літаків-штурмовиків Super Etendard. Ці літаки перебувають у неробочому стані через ембарго, яке запровадила Велика Британія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.07.2024 14:08