Фото ілюстративне: Джерело: telegraph

В дев'яти областях України сталися відключення світла: Міненерго назвало причину

В Україні через обстріли Російської Федерації та технологічні порушення сталися відключення світлаСтаном на 5 жовтня у дев'яти областях нашої держави відсутнє електропостачання. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

"На Миколаївщині внаслідок падіння уламків дрона пошкоджено лінію електропередачі, знеструмлено споживачів", — йдеться у повідомленні.

Також через обстріли залишаються без енергопостачання мешканці Донецької, Запорізької, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей. 

"Окрім того, технологічні порушення у Дніпропетровській області тимчасово залишалися без світла понад сім тисяч споживачів, у Чернівецькій області — 29 тисяч. Наразі всіх заживлено", — додають у прес-службі.

Як зазначили в Міненерго, електроенергії, яку виробляють електростанції, достатньо для забезпечення потреб українців. Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який буде відбуватися в умовах російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації — теплової, гідро- та атомної.

Нагадаємо, раніше керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що енергосистема України може зіткнутися із труднощами під час цієї зими у зв'язку з масованими обстрілами, однак повної її зупинки не прогнозується. За його словами, завершується підготовка до цьогорічного опалювального сезону. Зокрема, триває інтенсивна кампанія ремонту генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.10.2023 14:11