В ДРК зафіксовано перший випадок зараження вірусом Ебола в великому місті

16 ЛИПНЯ 2019 09:31

У Демократичній республіці Конго зафіксований перший випадок зараження вірусом Ебола в великому місті. Інформацію вже підтвердили у Всесвітній організації охорони здоров'я, де висловлюють особливе занепокоєння в зв'язку з тим, що вкрай заразне і небезпечне захворювання виявлено у жителя міста Гома - головного транспортного вузла країни з населенням в два мільйони людей, повідомляє Euro News.

Це різко підвищує загрозу поширення вірусу, за словами глави ВООЗ Тедроса Адханома Гебреісуса, тут склалася дуже складна ситуація:

- Коли ми беремо під контроль вірус в одній області, він з'являється в іншій. А насильство і відсутність безпеки продовжують підривати наші зусилля. Кожний напад дає Ебола можливість поширюватися, і вірус користується кожною можливістю. Крім того, суттєвими перешкодами стали недовіру спільноти, політична нестабільність, а також поширення міфів і дезінформації.

З липня минулого року близько 2,5 тисяч осіб заразилися в країні смертоносним вірусом. Більше 1600 з них загинули. В ООН закликали збільшити фінансування боротьби з лихоманкою Ебола.

Світ, 16.07.2019 09:31