Фото: росЗМІ

В Естонії назвали головну ціль Росії у війні з Україною

Російська Федерація намагається створити Європу, де знову відновляться її сфери впливу. Для цього держава-агресор хоче бачити новий європейський порядок безпеки та знищити ідею суверенітету.

Таку заяву зробив генеральний секретар МЗС Естонії Йонатан Всевійов в інтерв'ю "РБК-Україна". Він наголосив,  що "неможливо задовольнити диктатора, жертвуючи волею інших народів і сподіваючись на стабільність".

"Я можу посилатися лише на те, що каже саме російське керівництво. А воно сказало, що хоче нового європейського порядку безпеки, хоче знищити ідею суверенітету для тих, хто живе на кордонах Росії, і створити Європу, де знову відновляться їхні сфери впливу", — сказав Всевійов.

Він наголосив, що Естонія "не прийме цю пропозицію, так само як не прийняли так звані договори з безпеки, які Росія представила перед 24 лютого 2022 року".

"Ми не прийняли їх і після того, як вони розпочали війну. Це просто неприйнятно, оскільки ми знаємо, куди призводить цей шлях, якщо ми погодимось. Неможливо задовольнити диктатора, жертвуючи волею інших народів і сподіваючись на стабільність. Ми не зможемо цього зробити, тому ми не будемо цього робити", — додав представник МЗС Естонії.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має інформацію щодо намірів Росії розпалити війну на Балканах. Кремль реалізує свій план, якщо цивілізований світ проігнорує цю загрозу. Глава держави наголосив, що за подіями на Близькому Сході стоїть Росія та її союзник Іран.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 14:43