Фото: Володимир Зеленський / скріншот з відео

Путін готує ще одну війну: Зеленський розповів про плани диктатора

Україна має інформацію щодо намірів Росії розпалити війну на Балканах. Кремль реалізує свій план, якщо цивілізований світ проігнорує цю загрозу.

Таку заяву зробив лідер України Володимир Зеленський на YouTube-каналі Офісу президента. Глава держави наголосив, що за подіями на Близькому Сході стоїть Росія та її союзник Іран.

"Зверніть увагу на Балкани. Повірте, ми отримуємо інформацію. У Росії довгий план. Близький Схід, друге відволікання буде Балкани. Принаймні якщо країни світу, партнери зараз нічого не зроблять, то буде знову такий вибух, і знову не нова якась історія. У їхніх відносинах криза, і давно. Тому Росія вкладатиметься для того, щоб одна балканська країна сьогодні воювала з іншою", — заявив президент.

Також Зеленський згадав про Молдову, де росіяни "починають розхитувати ситуацію" й зацікавлені у "знесенні" проєвропейської чинної влади. 

Таким чином, за словами українського президента, Російська Федерація хоче розділити увагу партнерів і ту допомогу, яку вони надають країнам.

Раніше експертка з російської зовнішньої політики Ханна Нотте заявила, що події на Близькому Сході відвертають західних політиків і громадськість від війни в Україні. Це приносить Росії перепочинок від постійного розслідування її воєнних злочинів.

Нагадаємо, що голова Сенату парламенту Чехії Мілош Вистрчил, виступаючи на другому саміті "Кримської платформи", заявив, що російський диктатор Володимир Путін у всіх випадках — коли розпочав війну в Грузії, чи під час захоплення Криму, — діяв як Адольф Гітлер. Водночас під час спроби захоплення України йому не вдалося здійснити вже знайомий сценарій, бо він не очікував на відсіч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 14:57