Фото ілюстративне. Джерело: shutterstock

Впливовий чеський політик порівняв Путіна з Гітлером

Голова Сенату парламенту Чехії Мілош Вистрчил, виступаючи на другому саміті "Кримської платформи", заявив, що російський диктатор Володимир Путін у всіх випадках — коли розпочав війну в Грузії, чи під час захоплення Криму, — діяв як Адольф Гітлер. Водночас під час спроби захоплення України йому не вдалося здійснити вже знайомий сценарій, бо він не очікував на відсіч.

Таку заяву зробив чеський політик на саміті "Кримської платформи".

"Путін не очікував такої відсічі. На щастя, цього разу диктатор цього не розрахував. Україна розпочала захищатися, і демократичний світ прокинувся. Зараз усе виглядає по-іншому. Ми підтримуємо Україну в її боротьбі проти російського агресора", — сказав він.

Вистрчил вважає, що в Путіна ненажерливість агресора, і в Чехії про "такі тенденції добре знають".

"І було дуже великою помилкою 2008 року, коли Путін робив те, що й робив у Абхазії в Грузії. І потім 2014 року, коли він прийшов до Криму й також приховано вступив до Луганська і Донецька, а ми не дали адекватної реакції. І тому коли 2022 року приїхали російські танки на територію України, ми побачили, що Путін діє так само як Адольф Гітлер", — додав він.

Вистрчил також зазначив, що про це представники влади Чехії говорили вже неодноразово, зокрема, під час "Кримської платформи" 2021 року.

Нагадаємо, що у вересні Міністерство оборони Чехії представило для міжвідомчого обговорення проект нового мандату на навчання в країні військових з України. За словами чеського міністра оборони Яни Чернохової, Чехія вела переговори зі Швецією про навчання на території країни українських пілотів на винищувачах Gripen.

Навесні та на початку літа на полігоні "Лібава" в Оломоуці тренувалися близько 2 000 військовослужбовців з України. Згідно з попереднім рішенням уряду, метою було навчити близько 4 000 українських військових до кінця 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 11:33