Фото ілюстративне. Джерело: dailysabah

Міноборони Чехії обговорить мандат на навчання українських військових

Міністерство оборони Чехії представило для міжвідомчого обговорення проект нового мандату на навчання в країні військових з України.

Про це повідомляє Radio Prague International із посиланням на слова чеського міністра оборони Яни Чернохової під час відкритої дискусії із колишнім міністром оборони Словаччини Ярославом Надєм.

За її словами, Чехія веде переговори зі Швецією про навчання на території країни українських пілотів на винищувачах Gripen.

Зазначається, що навесні та на початку літа на полігоні "Лібава" в Оломоуці тренувалися близько 2000 військовослужбовців з України. Згідно з попереднім рішенням уряду, метою було навчити близько 4000 українських військових до кінця 2023 року.

Міністр оборони Чехії заявила, що країна продовжить надавати підтримку Україні, зокрема у вигляді постачання озброєння. 

"Наша техніка навіть не була з мобілізаційних резервів. Це була техніка, яку ми більше ніколи не будемо використовувати, а значна кількість військовослужбовців навіть не була навчена працювати з нею", — сказала міністр, додавши, що запчастин і боєприпасів до цієї техніки немає.

Вона наголосила, що компенсації за військову допомогу Україні загалом вищі, ніж витрати Чехії на її постачання.

Нагадаємо, що Румунія та США разом із Збройними силами України проведуть навчання військово-морських сил "Sea Breeze 23.3" в Чорному морі та дельті Дунаю, де ситуація залишається напруженою через дії країни-агресора Росії.

До навчань залучать військових із Болгарії, Франції, Великої Британії та Туреччини. Тренування відбудуться із 11 до 15 вересня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 19:15