Фото: Facebook-сторінка НАТО

Україна та ще дві країни проведуть військові навчання в Чорному морі

Румунія та Сполучені Штати Америки разом із Збройними силами України проведуть навчання військово-морських сил "Sea Breeze 23.3" в Чорному морі та дельті Дунаю, де ситуація залишається напруженою через дії країни-агресора Росії. 

Про це повідомила прес-служба ВМС Румунії, пише "Європейська правда".

Зазначається, що до навчань будуть залучені військові з Болгарії, Франції, Великої Британії та Туреччини. Тренування відбудуться із 11 до 15 вересня.

Основна мета "Sea Breeze 23.3" — це розвиток оперативної та тактичної сумісності між країнами-учасницями у сфері протидії вибухонебезпечним предметам, зокрема, морським мінам з метою забезпечення свободи судноплавства.

"Від ВМС Румунії в навчаннях візьмуть участь морський земснаряд Sublocotenent Alexandru Axente, швидкохідний водолазний корабель Venus, бронекатер Posada, три бронетранспортери-амфібії, штурмові катери та інші плавзасоби, а також фахівці зі знешкодження вибухових пристроїв, морські піхотинці та штабні офіцери", — пише видання.

Фото: OpenStreetMap

Варто зазначити, що ВМС США залучать до навчання морський патрульно-розвідувальний літак Poseidon, водолазів-саперів із катерами та спеціальною технікою. Від інших країн-учасниць тренувань будуть присутні водолази, фахівці зі знешкодження вибухових пристроїв і штабні офіцери.

Нагадаємо, українські військові вже розпочали тренування на винищувачах F-16Навчання триватиме приблизно 6-8 місяців. 

Додамо, 22 серпня стало відомо, що перша група, до якої увійшли восьмеро українських льотчиків, вже розпочала тренування на винищувачах F-16 у Данії. Зазначається, що українські пілоти перебувають на військовій авіабазі у данському Скридструпі. Вони пройдуть навчання з технічного обслуговування й ремонту літаків F-16. Крім того, ще 65 українських військовослужбовців будуть навчені обслуговуванню американських літаків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 21:27