Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

В ISW пояснили причини великих втрат російських десантників на різних ділянках фронту в Україні

Російські повітряно-десантні війська (ПДВ) зазнають важких втрат на кількох ділянках фронту в Україні. Це пов’язано з тим, що російське військове командування віддало перевагу одночасним наступальним операціям на всій лінії фронту.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За даними низки джерел, підрозділи російських сил ПДВ зазнають великих втрат і не можуть відпочити та відновитися. Зазначається, що досвідчені та навчені військовослужбовці-контрактники повітряно-десантних військ становлять меншу частку особового складу через великі втрати.

У Міністерстві оборони Великої Британії підрахували, що частини 104 дивізії ПДВ російської армії, ймовірно, зазнали винятково важких втрат під Кринками через недостатню авіаційну й артилерійську підтримку, а також недосвідченість особового складу.

Високий рівень втрат, особливо серед таких підрозділів, як ПДВ, які до 2022 року вважалися елітними, багато в чому є відображенням того факту, що російське військове командування віддало перевагу одночасним наступальним операціям на всій лінії фронту, часто віддаючи пріоритет незначним вигодам через непропорційні втрати.

У розсекреченій оцінці американської розвідки, яку надали Конгресу 12 грудня, йдеться про те, що російські війська втратили 315 000 осіб особового складу з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська з 10 жовтня провели декілька хвиль масованих механізованих та піхотних наступів з метою захоплення Авдіївки Донецької області, попри великі втрати особового складу, а також кинули ненавчені підрозділи ПДВ для захисту від українських військ у Херсонській області.

Джерело: ISW

Джерело: ISW

Нагадаємо, раніше у британській розвідці розповідали, що від початку повномасштабного вторгнення армія Росії втратила одразу декількох командирів одного з найпрестижніших повітряно-десантних полків. Їх або ліквідували, або ж вони пішли у відставку з певних причин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.01.2024 08:24