Фото: BBC

В Італії потонув човен із мігрантами: загинуло майже 60 людей

У неділю, 26 лютого, біля узбережжя італійської Калабрії під час шторму потонув човен із мігрантами. Наразі відомо про щонайменше 58 людей.

Про це пише BBC.

"Щонайменше 58 мігрантів, у тому числі немовля, загинули, і ще десятки вижили після того, як їхній перевантажений човен затонув у бурхливому морі на півдні Італії", — зазначили в ЗМІ.

Журналісти пишуть, що судно намагалося пришвартуватися поблизу прибережного міста Кротоне в регіоні Калабрія. На борту було 150 людей.

Унаслідок негоди човен розбився об скелі й затонув. Італійська влада почала масштабну пошуково-рятувальну операцію на суші та на морі.

За словами представниці місцевого уряду Мануели Курри, судно залишило турецьке прибережне місто Ізмір три чи чотири дні тому.

Reuters пише, що на борту перебували переважно вихідці з Афганістану, Пакистану, Сомалі та Ірану. Президент Італії Серджіо Маттарелла сказав, що більшість людей рятувалися втечею з "дуже тяжких умов".

За даними BBC, вдалося врятувати 80 людей. Митна поліція повідомила, що одного із вцілілих заарештували за звинуваченням у торгівлі мігрантами.

Водночас прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні висловила "глибоку скорботу" щодо інциденту, а також поклала провину за загибель на торговців людьми.

"Негуманно обмінювати життя чоловіків, жінок і дітей на ціну "квитка", який вони заплатили в помилковій перспективі безпечної подорожі", — зазначила Мелоні.

Нагадаємо, нещодавно Польща закрила прикордонний перехід з Білоруссю "Бобрівники — Берестовиця". Така ж доля може спіткати й інші пункти пропуску. Таке рішення було ухвалено з метою безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.02.2023 19:26