Прихильниця "русского міра" з Івано-Франківська. Джерело: Офіс генерального прокурора

В Івано-Франківську затримали любительку "русского міра", яка закликала до припинення існування України

В Івано-Франківській області прокуратура повідомила про підозру мешканці обласного центру в розпалюванні національної ворожнечі та ненависті, приниженні честі та гідності України та визнанні правомірною збройної агресії Росії проти України.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора. За даними слідства, підозрювана – уродженка Росії, яка тривалий час проживає в Івано-Франківську, – неодноразово поширювала через власний акаунт у соцмережі матеріали, спрямовані на виправдання дій окупантів.

"Зі серпня 2022 по травень 2023 року вона публікувала дописи на підтримку російських військових і описувала збройну агресію як внутрішній громадянський конфлікт, а також принижувала честь і гідність українців", — йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора додали, що підозрювана заперечувала окупацію українських територій і закликала до припинення існування України як самостійної держави.

"Під час обшуків за місцем проживання шанувальниці "русского міра" правоохоронці вилучили ноутбук і мобільний телефон із доказами протиправної діяльності. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу", — підсумували прокурори.

Нагадаємо, що в серпні працівники Державного бюро розслідувань повідомили підозру колишній прокурорці Миколаївської окружної прокуратури. Жінка виправдовувала збройну агресію Росії проти України. Зокрема, висловлювала своє "бачення" подій, які відбувались в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2023 15:59