Фото: ДБР

Підтримувала війну в Україні: ДБР повідомило про підозру екс-прокурору з Миколаївщини

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили підозру колишній прокурорці Миколаївської окружної прокуратури. Жінка виправдовувала збройну агресію Росії проти України.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Правоохоронці встановили, що у березні 2022 року, обіймаючи посаду прокурора окружної прокуратури, жінка написала сину, який перебував за кордоном, про своє "бачення" подій, які відбувались в Україні. Зокрема, вона розповідала, що у Маріуполі азовці нібито знущаються з жителів міста, а коли у місто зайшли російські загарбники, то "місцеві були готові їм ноги цілувати". Також прокурорка повідомляла, що в Силах оборони багато "нацистського отребья".

"Мати переконувала сина, що саме українська влада винна у війні, дорікала йому, що він вірить українським ЗМІ. Попри підтримку дій агресора, жінка звільнилась та втекла від "спасителів" за кордон", — йдеться у повідомленні.

Колишня прокурорка підозрюється у виправдуванні й запереченні збройної агресії РФ проти України, а також у визнанні правомірної окупації частини території України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру судді Чуднівського районного суду Житомирської області, який брав участь у незаконних оборудках із землею. За його рішенням незаконно продано 94 гектари землі. Збитки державі перевищують два мільйони гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 13:43