Фото: ДБР

Незаконно продав 94 га землі: ДБР повідомило про підозру судді Житомирської області

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру судді Чуднівського районного суду Житомирської області, який брав участь у незаконних оборудках із землею. За його рішенням незаконно продано 94 гектари землі. Збитки державі перевищують два мільйони гривень.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

За даними правоохоронців, у липні цього року ДБР спільно з СБУ викрило злочину групу, яка попри воєнний стан у країні замість допомоги державі, шукала шляхи, як її обкрасти. Встановлено, що до групи входили правоохоронець, суддя, директор та юрист приватного аграрного підприємства.

Зокрема, юрист підшукував невитребувані у приватну власність землі та з’ясовував анкетні дані власників цих земельних ділянок. Зокрема, підставні особи зверталися до суду із заявами про витребування права власності на землі, вказуючи у своїх заявах неправдиві відомості щодо спадку на землі або інші підстави для її отримання.

"Суд виносив рішення на користь учасників схеми, адже у правоохоронця були зв’язки у судовій системі. Після одержання необхідних документів землі передавали у власність директора або підприємства, або віддавалися йому у довготривалу оренду", — додають у ДБР.

Відомо, що з червня 2022 року зловмисники заволоділи 32 земельними ділянками площею понад 94 га на території Чуднівської міської та Вільшанської ОТГ Житомирського району.

Судді повідомлено про підозру у шахрайстві та службовому підробленні. Зловмисникові передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. ДБР вчинятиме дії щодо відшкодування державі завданих збитків та сприятиме поверненню земель у власність тергромад.

Нагадаємо, раніше правоохоронці повідомили про підозру начальнику одного з управлінь Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Київській області. Він організував схему з відчуження державної земельної ділянки та "віддав" її для будівництва багатоповерхівки місцевому підприємцю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.08.2023 20:49