Фото: сторінка в Instagram Ципі Хотовелі

В Ізраїлі заявили про ймовірну атаку Ірану на Лондон

Посол Ізраїлю у Великій Британії Ципі Хотовелі попередила, що Іран без вагань нападе на Лондон. Вона також заприсяглася, що її уряд прагне "стримування", а не помсти.

Таку заяву Хотовелі зробила в ефірі радіо LBC.

Вона сказала кореспондентові LBC Ендрю Марру, що "ми працюємо тут не заради помсти — я думаю, що це не гра. Гра тут — стримування".

Ізраїль схвалив наступальні дії після нападу Ірану в суботу ввечері, при цьому місцеві повідомлення припускають, що відплата може бути неминучою, попри заклики союзників, включаючи США та Велику Британію, виявити стриманість.

Посол наполягала на тому, що вона не була присвячена планам свого уряду, але зазначила, що "такі речі — це не ті речі, про які країна може стояти на місці й нічого не говорити".

Вона додала: "Ніхто не хоче, щоб цю країну атакували ракетами та дронами — ті ж дрони завдають шкоди Україні тими самими іранськими дронами".

Її коментарі пролунали після того, як Ріші Сунак заявив членам парламенту, що хоче, щоб усі сторони конфлікту виявили стриманість. Джо Байден також сказав те саме, заявивши Ізраїлю про "здобуту перемогу" після того, як більшу частину з 300 іранських ракет і безпілотників було збито.

Пані Хотовелі сказала: "Я думаю, що ми дуже уважно прислухаємося до наших друзів і наших союзників, і ми напевно не збираємося щось загострювати".

Але вона попередила, що Велика Британія може стати мішенню з боку Ірану, якщо країна не буде стримана після нападу на Ізраїль.

"Одну річ Велика Британія знає більше, ніж будь-яка інша країна у світі: нічого не роблячи проти агресора, ви також можете спричинити ескалацію. Отже, якщо Іран знає, що Ізраїль легко стане мішенню, можливо, ви будете наступними — можливо, Велика Британія буде наступною. Ви бачили це в Україні… вони, не вагаючись, це зроблять і тут. Тому ми не хочемо цього бачити, нам треба переконатись, що їх стримають", — додала Хотовелі.

Як відомо, в ніч на 14 квітня Іран масовано атакував Ізраїль, застосувавши сотні ударних дронів і ракет. Після атаки в ЦАХАЛ заявили, що майже всі повітряні цілі збили, а збиток від атаки незначний. Атака стала відповіддю на удар Ізраїля по посольству Ірану в Сирії, внаслідок чого загинули декілька генералів.

Нагадаємо, що вчора The New York Times написав із посиланням на двох ізраїльських чиновників, що Ізраїль вирішив не завдавати удару по Ірану у відповідь на атаку. Про це нібито стало відомо після телефонної розмови прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з президентом США Джо Байденом.

Варто зазначити, що практично всі ракети та ударні безпілотники, якими Іран атакував Ізраїль під час масштабної атаки у ніч на 14 квітня, були перехоплені та не досягли своїх цілей. З цього можна зробити висновок, що Ізраїль та його союзники володіють потужною та багаторівневою протиракетною обороною у регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.04.2024 23:39