Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

В Ізраїлі зробили гучну заяву щодо відповіді Ірану на нещодавню атаку

Остаточне рішення Ізраїлю щодо відповіді Ірану на нещодавню атаку ухвалять або сьогодні, 15 квітня, або найближчими днями. Зараз ізраїльський уряд вивчає "широкий спектр варіантів" щодо цього.

Про це повідомив ABC News із посиланням на речника Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Пітера Лернера.

За його словами, військові надали "широкий спектр варіантів" відповіді на ракетний удар Ірану. Відповідь Ізраїля може бути "ударом або без удару". Зокрема, обидва варіанти містять "багато різних сценаріїв".

Він відзначив, що уряд ухвалить рішення щодо подальших кроків сьогодні, 15 квітня, або протягом найближчих днів.

За даними The Wall Street Journal, президент США Джо Байден закликав Ізраїль бути обережними стосовно відповіді на нещодавню атаку, аби не допустити відкриту війну на Близькому Сході, а також не втягнути в неї Штати.

"Американські та західні чиновники очікують, що Ізраїль швидко відреагує на атаки Ірану, вже в понеділок, заявили офіційні особи. Але вони сподіваються, що обидві країни зможуть піти з почуттям перемоги, що дасть їм змогу обмежити ескалацію напруги", — додали американські журналісти.

Як відомо, в ніч на 14 квітня Іран масовано атакував Ізраїль, застосувавши сотні ударних дронів і ракет. Після атаки в ЦАХАЛ заявили, що майже всі повітряні цілі збили, а збиток від атаки незначний. Атака стала відповіддю на удар Ізраїля по посольству Ірану в Сирії, внаслідок чого загинули декілька генералів.

Нагадаємо, що вчора The New York Times написав із посиланням на двох ізраїльських чиновників, що Ізраїль вирішив не завдавати удару по Ірану у відповідь на атаку. Про це нібито стало відомо після телефонної розмови прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з президентом США Джо Байденом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.04.2024 10:58