Конгрес США. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Конгрес США готовий швидко розглянути питання допомоги Україні й Ізраїлю

Під час недільної телефонної розмови між президентом Джо Байденом і лідерами Конгресу сторони погодилися, що варто діяти швидко, щоби відправити допомогу як Ізраїлю, так і Україні.

Про це повідомив ABC News із посиланням на лідера більшості у Сенаті США демократа Чака Шумера. Він заявив на прес-конференції в Нью-Йорку, що цього тижня вдасться щось зробити для допомоги обидвом країнам.

За його словами, найкращий спосіб скерувати допомогу Ізраїлю й Україні — це ухвалення Палатою представників схваленого Сенатом додаткового закону про національну безпеку, який включає допомогу обидвом країнам. Сенат ухвалив пакет на суму 95 мільярдів доларів у лютому, але спікер Палати представників Майк Джонсон не виніс його на голосування.

"Найкращий спосіб допомогти Ізраїлю відновити свою протиракетну оборону та протидію безпілотникам — це негайне ухвалення цього доповнення. Як я вже казав, Ізраїль витратив близько мільярда доларів на свою оборону, й доповнення до закону про безпеку поповнить ті засоби протиракетної оборони та захисту від безпілотників, які є в системі "Стріла", системі "Праща Давида" та "Залізному куполі", — сказав Шумер.

Раніше в неділю Байден провів розмову з лідером більшості в Сенаті Шумером, спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером меншості в Палаті представників Хакімом Джеффрісом і лідером меншості в Сенаті Мітчем Макконнеллом.

Лідер більшості в Палаті представників Стів Скаліз заявив у суботу, що цього тижня палата представників змінить свій графік, щоб "розглянути закони, які підтримують нашого союзника Ізраїль і притягають до відповідальності Іран і його терористичних поплічників", але поки що незрозуміло, що це за закони, і наскільки вони можуть відрізнятися від законопроекту, ухваленого Сенатом.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив у неділю, що палата "спробує ще раз" проголосувати за військову допомогу Ізраїлю у відповідь на широкомасштабну атаку Ірану. Але він не уточнив, чи буде пакет підтримки України об'єднаний з допомогою Ізраїлю та чи його голосуватимуть цього тижня.

Нагадаємо, раніше голова розвідувального комітету Палати представників, конгресмен-республіканець Майк Тернер заявляв, що вже цього тижня Палата представників США розгляне законопроект фінансування допомоги Україні у війні з Російською Федерацією. Це питання повинне отримати переважну підтримку конгресменів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.04.2024 08:32