Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Міноборони Нідерландів пояснили, що допоможе змінити ситуацію на полі бою в Україні

Посилення військової допомоги для України з боку західних партнерів здатне змінити на краще ситуацію на полі бою.

Про це заявила міністр оборони Нідерландів Кайсу Оллонґрен, пише LRT. 

За її словами, наразі Росія має певну перевагу на фронті, але вона переконана, що це можна змінити. Потрібно наростити виробництво боєприпасів, дронів та інших нових технологій, які необхідні Україні. Також необхідно посилити українську систему протиповітряної оборони. 

Вона також наголосила, що постачання військової допомоги від партнерів Києву займає занадто багато часу, а обсяги наданої допомоги недостатні. Оллонґрен відзначила, що війна — це "складне і страшне явище".

Раніше, а саме 19 квітня, Оллонґрен під час онлайн-засідання Ради Україна — НАТО заявила, що її країна виділила додаткові кошти на посилення протиповітряної оборони України та артилерійські боєприпаси. Йдеться про понад 200 мільйонів доларів.

"Засоби ППО та артилерійські боєприпаси вкрай потрібні Україні. Ситуація загрожує стати критичною. Ресурси, до яких зараз вносяться Нідерланди, вже знаходяться на європейському континенті і якнайшвидше надійдуть до України. Зараз ми всі повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну", — зазначила вона.

Нагадаємо, 6 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Київ розраховує на те, що члени Північноатлантичного альянсу ухвалять рішення щодо заявки на членство на наступному саміті у Вашингтоні, який відбудеться в липні цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.05.2024 05:26