Борис Пісторіус. Джерело: lemonde

В міноборони Німеччини назвали причину витоку інформації про ракети Taurus для України

Виток секретної інформації щодо постачання ракет Taurus в Україну стався, ймовірно, через те, що один з офіцерів Бундесверу помилково приєднався до розмови з незахищеної телефонної лінії. 

Таку думку висловив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомляє видання Reuters.

За його словами, один з учасників перехопленої Росією розмови високого військового рівня, який зателефонував з Сінгапуру, скористався відкритим незашифрованим каналом, щоб взяти участь у розмові, яка проводилася через онлайн-сервіс Webex.

"Наші системи зв'язку не були скомпрометовані. Причиною того, що дзвінок міг бути записаний, була операційна помилка однієї людини. … Тож ми повинні припустити, що доступ до цієї конференції Webex був випадковим ударом у рамках широкогомасштабного спостереження", сказав Пісторіус.

Очільник німецького міноборони наголосив, що проти учасників розмови розпочато дисциплінарне провадження.

Зауважимо, що Велика Британія закликала Берлін поставити Києву ракети далекого радіусу дії Taurus, попри прикрий витік у російські ЗМІ секретної телефонної розмови офіцерів військово-повітряних сил Німеччини, які заявили, що британські війська "перебувають на території" України.

Додамо, що Taurus — це одна з найсучасніших крилатих ракет повітряного базування, що є на озброєнні німецьких військово-повітряних сил. Ці ракети можуть знаходити ціль з великої висоти та відстані, а також знищувати добре захищенні цілі, приміром, бункерні системи.

Нагадаємо, Німеччина досі відмовлялася відправляти ракети Taurus в Україну, побоюючись розширення масштабів війни та втягнення в пряму конфронтацію з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 16:58