Фото: Юрій Ігнат. Джерело – АрміяInform

Ігнат розповів, як ракети Taurus застосовуватимуть у війні з Росією

Німецькі ракети Taurus посилять ударні спроможності Сил оборони у війні проти російської армії. Україна розраховує, що Берлін таки передасть Києву ці далекобійні високоточні ракети.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Військовий наголосив, що Україна розраховувала на це озброєння на додачу до тих ракет, які вже отримала — Scalp і Storm Shadow. 

"Taurus посилив би наші спроможності у завданні ударів по об'єктах противника, по тилових пунктах управління, по складах боєприпасів. По тих цілях, які власне може дістати ця ракета", — зазначив Ігнат.

Речник Повітряних сил також зауважив, що Taurus — дуже потужна ракета, вона має гарні тактико-технічні характеристики. Тож рішення про надання її Україні має бути ухвалено колективно з усіма членами коаліції з допомоги Києву.

"Ми б їх застосовували так само успішно, як і Scalp і Storm Shadow. Хочу нагадати, що... це крилаті ракети, це високоточна, високотехнологічна зброя. Тож такі рішення приймаються колективно, у консультаціях з усіма членами нашої коаліції. Я думаю, що партнери будуть приймати такі рішення і щодо Taurus, але звісно слово є за Німеччиною, яка є виробником цих ракет", — зауважив Юрій Ігнат.

Він підкреслив, що підвищення градуса обговорення цієї теми в Україні не грає на нашому боці.

"Чекаємо на прийняття рішення. Але якщо ми будемо в українському суспільстві якось нагнітати градус і обговорювати це, то навряд чи це пришвидшить процес. Нам потрібно в західних медіа працювати в інформаційному полі над цим питанням щодо надання українській авіації цих ракет", — резюмував Юрій Ігнат.

Taurus — це одна з найсучасніших крилатих ракет повітряного базування, що є на озброєнні німецьких військово-повітряних сил. Ці ракети можуть знаходити ціль з великої висоти та відстані, а також знищувати добре захищенні цілі, приміром, бункерні системи.

Нагадаємо, Німеччина досі відмовлялася відправляти ракети Taurus в Україну, побоюючись розширення масштабів війни та втягнення в пряму конфронтацію з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 12:59