Фото: Telegram-канал Павла Фролова

В ОБСЄ ухвалили резолюцію із визнанням дій Росії геноцидом українського народу

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) ухвалила резолюцію із визнанням дій Російської Федерації геноцидом українського народу та необхідністю її деколонізації.

Про це у Telegram-каналі повідомив народний депутат Верховної ради, голова Спеціальної комісії з питань захисту ВПО, член парламентської делегації Павло Фролов.

Як зазначив, нардеп, у день відкриття літньої сесії у Бухаресті ОБСЄ ухвалила резолюцію із засудженням 10-річної збройної агресії РФ проти України, якою визнала дії військово-політичного керівництва РФ та її збройних сил у ході повномасштабного вторгнення геноцидом українського народу.

"Документ також визначає деколонізацію РФ необхідною передумовою для встановлення міцного миру", — йдеться у повідомленні Фролова.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій визнала геноцидний намір у діях росіян проти України. Така резолюція закликає держави-члени ПАРЄ посилити санкції проти росіян і передбачити повне відшкодування на підставі міжнародного права.

Також члени ПАРЄ допомагатимуть Україні збирати докази воєнних злочинів Росії проти культурної спадщини та розробляти проекти для культурної спадщини.

Нагадаємо, що 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію, яка передбачає конфіскацію заморожених російських активів. Їх мають передати для відновлення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2024 09:27