Фото: САП/НАБУ

В Одесі на хабарі спіймали суддю, який намагався допомогти адвокату-корупціонеру

У пʼятницю, 4 серпня, судді Приморського районного суду Одеси повідомили про підозру у корупції. Посадовцю може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Корупційну схему було викрито ще 19  червня — тоді під час отримання хабаря затримали адвоката. За даними правоохоронців, він вимагав дві тисячі доларів у військовослужбовця за начебто сприяння в ухваленні суддею Приморського районного суду позитивного рішення у справі. Аби все влаштувати, адвокат звернувся до знайомого судді цього ж суду, аби той домовився з колегою про вирішення питання за гроші.

"Він мав передати своїй колезі гроші, аби та ухвалила потрібне рішення в справі про адміністративне правопорушення, а також мав намір забрати собі частину неправомірної вигоди за посередництво", — йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначають у САП та НАБУ, правоохоронці повідомили про зміну раніше повідомленої підозри адвокату, спільно з яким діяв суддя. Дії зловмисників кваліфікували за статтею "Замах на кримінальне правопорушення; пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі".

Нагадаємо, 4 серпня працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру начальнику виправної колонії з Дніпропетровської області. Він за хабар намагався посприяти одному з ув’язнених достроково вийти на свободу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 04.08.2023 22:59