Фото: ДБР

Обіцяв в’язню дострокову свободу за гроші: на Дніпропетровщині затримали начальника колонії

У п'ятницю, 4 серпня, працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру начальнику виправної колонії з Дніпропетровської області. Він за хабар намагався посприяти одному з ув’язнених достроково вийти на свободу.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Відомо, що затриманий пообіцяв ув'язненому, який відбуває покарання за ДТП зі смертельним наслідком, що напише йому позитивну характеристику та підготує інші документи для умовно-дострокового звільнення.

За даними правоохоронців, начальник колонії оцінив вартість таких послуг у 100 тисяч гривень і сказав перерахувати гроші на один із банківських рахунків.

"Співробітники Державного бюро розслідувань у співпраці з СБУ затримали керівника колонії після того, як він отримав хабар на банківський рахунок. Затриманий обраний судом як запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", — йдеться у повідомленні.

Керівнику колонії вже повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди. Злочинцеві загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 2 серпня Державне бюро розслідувань заблокувало ще один канал переправлення ухилянтів через кордон до Угорщини. Схему організували правоохоронці Закарпатської області. організував схему колишній правоохоронець, залучивши ще двох цивільних осіб та чинного працівника одного із правоохоронних органів. Фігуранти використовували зв’язки у держструктурах та домовлялися про перетин кордону на тому чи іншому пункті пропуску.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.08.2023 21:21