Фото: Львівська обласна прокуратура

Перешкоджав врученню повісток і називав військових злочинцями: на Львівщині затримали блогера

У Львівській області правоохоронці затримали блогера, який публічно дискредитував українських захисників та перешкоджав врученню повісток.

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Правоохоронці встановили, що мешканець Дрогобича — місцевий блогер, на своїх сторінках у соцмережах публічно дискредитував українських захисників. Зокрема, в одному із прямих ефірів підозрюваний називав представників ЗСУ злочинцями. Крім того, блогер неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками ТЦК, проганяючи їх та називаючи "шакалами". 

"При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й почали працювати в цій установі, є злочинцями. Закликав перешкоджати їх діяльності. Сам конфлікт він знімав на відео, яке згодом опублікував в соціальній мережі", — йдеться у повідомленні.

затримання блогера у Дрогобичі

Фото: Львівська обласна прокуратура

Підозрюваний опублікував на своєму каналі відео, у яких стверджував, що вручення повісток громадянам України є незаконним та неконституційним. У них він надав "поради" як вибудовувати діалог з працівниками ТЦК та уникати вручення повісток. Окрім цього, на своєму Youtube-каналі блогер виправдовував збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році. 

"Затриманому інкримінують перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України, виготовлення та поширення матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія РФ проти України (ч. 1 ст. 114, ч. 2 ст. 436-2 КК України)", — зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України затримала резидента російської спецслужби, який створив власну мережу інформаторів у Херсоні. Він тримав "на зв’язку" до 10 інформаторів у регіоні. За даними слідства, затриманим агентом ФСБ виявився місцевий житель. Після 24 лютого 2022 року на зв’язок з ним дистанційно вийшов представник ФСБ і визначив основні завдання у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.07.2023 13:47