Фото: "Новинарня"

В Одесі чоловік і жінка відлупцювали поліціянтку під час вручення повістки: що "світить" зловмисникам

У п'ятницю, 2 серпня, в Одесі під час вручення повістки чоловік та жінка відлупцювали патрульну. Зловмисників затримали правоохоронці.

Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба Головного управління Нацполіції в Одеській області.

За даними правоохоронців, у п'ятницю вдень у ході перевірки військовослужбовцями ТЦК та СП військово-облікових даних водія автомобіля КІА було встановлено, що чоловік кілька років не проходив ВЛК. Під час вручення військовослужбовцями громадянину повістки, він відмовився її отримувати та викликав на допомогу свого 43-річного брата. Чоловіки спровокували конфлікт з військовослужбовцями ТЦК та СП і патрульними поліціянтами, у який втрутилася 42-річна перехожа. 

"Переглянувши відео з боді-камер поліціянтів, встановлено, що 43-річний чоловік схопив патрульну за ноги та повалив на землю, а 42-річна жінка завдала ударів по голові. Крім цього, фігурант вибігав та лягав на проїжджу частину дороги, заважаючи руху транспортних засобів", — йдеться у заяві правоохоронців.

Що "світить" зловмисникам

За фактом побиття патрульної поліціянтки слідчі розпочали досудове розслідування, кваліфікувавши дії правопорушників за статтею 345 Кримінального кодексу — насильство щодо працівника правоохоронного органу. Жінку та чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. 

Крім того, як зазначають поліціянти, відносно 43-річного чоловіка і 42-річної жінки складено адміністративні протоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) та ст. 185 цього ж кодексу (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліціянта). Також чоловік отримав постанову про адміністративне правопорушення за ст. 127 КУпАП (порушення правил дорожнього руху пішоходами).

Раніше у соцмережах розголосу набув конфлікт, що стався між чоловіком і людиною у військовій формі в маршрутці. В Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розпочали службову перевірку.

Нагадаємо, раніше в Одесі на 19-річну дівчину напав чоловік у військовій формі. Потерпіла отримала численні травми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.08.2024 21:26