Фото: Telegram Олег Кіпер

В Одесі відкрили почесне Консульство Італійської Республіки (фото)

У четвер, 7 вересня, в Одесі відкрилося консульство Італії. Сталося це вперше з моменту проголошення Незалежності України.

Про це повідомляє Одеська міська рада.

"Вперше з моменту проголошення Незалежності України, в Одесі відкрилось почесне Консульство Італійської Республіки", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Консульський округ поширюється на Одеську, Херсонську, Кіровоградську, Миколаївську, Запорізьку Області та Автономну Республіку Крим.

Фото відкриття консульства оприлюднив очільник Одеської області Олег Кіпер у своєму Telegram.

За його словами, Одещина історично пов’язана з Італією. Георгіс Торичеллі, Александр Бернардацци, Франциско та Джованні Фраполлі, Франциско Моранді та інші італійські митці були творцями архітектурних шедеврів, які донині є перлинами Одеси.

"Упевнений, що з відкриттям Почесного консульства Італії в Одесі почнеться нова сторінка наших взаємин — на більш високому рівні, що дозволить втілювати в життя різноманітні перспективні проєкти, зокрема реконструкції та відбудови історичних пам’яток", — написав Кіпер.

Фото: відкриття консульства Італії в Одесі. Джерело: Telegram Олег Кіпер

Він додав, що Одеська область завжди відкрита до діалогу з представниками Італії. У свою чергу Одеська обласна військова адміністрація готова надати всебічну підтримку роботі Почесного консульства, пообіцяв Кіпер.

Нагадаємо, 20 липня через атаку росіян по Одесі руйнувань зазнала адміністративна будівля. Йдеться про генеральне консульство Китайської Народної Республіки

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.09.2023 21:59