Фото: Pixabay

В одній з областей продовжили тривалість комендантської години за межами населених пунктів

У Чернівецькій області збільшать тривалість комендантської години. Нові обмеження, які стосуються місцевості за межами населених пунктів, почнуть діяти з понеділка, 17 червня. 

Як повідомляє прес-служба Чернівецької обласної військової адміністрації, відповідне рішення прийняла Рада оборони області у четвер, 6 червня.

Зазначається, що було змінено пункт рішення від 27 лютого 2022 року. Відомо, що відповідно до нової редакції, цивільному населенню заборонено перебувати на вулицях та у громадських місцях на території області з 00:00 до 4:00, а за межами населених пунктів — з 23:00. Таке нововведення діятиме до завершення воєнного стану.

Раніше, а саме у січні, очільник Національної поліції Іван Вигівський заявляв, що вважає, що потреба в комендантській годині все ще зберігається. За його словами, введення комендантської години показало свою ефективність, оскільки правоохоронці мали змогу перевіряти громадян, що гуляли нічними містами, на причетність до диверсійно-розвідувальної діяльності.

"Практично з першого дня повномасштабної війни по всій країні була введена комендантська година, і вона дійсно показала свою ефективність. Але не всі громадяни свідомі. Коли я був керівником київської поліції, ми масово виявляли громадян, які вночі гуляли по вулицях, перевіряли їх на причетність до диверсійно-розвідувальної діяльності. У більшості випадків причетність не підтверджувалась", — зазначив він.

Нагадаємо, 4 червня помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв повідомляв, що у Чернівецькій області чоловіків, яких затримали на кордоні через спробу незаконного перетину, відправлятимуть одразу до територіальних центрів комплектування. Це робитимуть прикордонники разом із поліцейськими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.06.2024 15:52