Фото: Pixabay

В одному з готелів Києва зафіксували спалах кишкової інфекції: у лікарню потрапили шестеро людей

У понеділок, 5 лютого, в Київський міський центр контролю та профілактики хвороб надійшло екстрене повідомлення про захворювання на гостру кишкову інфекцію. Спалах зафіксували серед гостей одного з готелів Києва.

Про це йдеться у повідомленні установи на сторінці у Facebook.

"Наразі, шестеро хворих звернулись за медичною допомогою та  перебувають на лікуванні в медичних закладах столиці. Лікарями та фахівцями Центру проводяться необхідні бактеріологічні обстеження на кишкову групу інфекцій", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лікарі спільно з фахівцями центру контролю та профілактики хвороб проводять необхідні бактеріологічні обстеження на кишкову групу інфекцій. Розпочато епідеміологічне розслідування.

Додамо, що причиною виникнення кишкових інфекцій є проникнення вірусів, бактерій і їх токсинів через ротоглотку в шлунок і далі в кишечник. При розмноженні вони викликають запалення, виділяють отрути й небезпечні токсини. Як правило, захворювання розвивається через 6-48 годин, але може мати й більш тривалий інкубаційний період. Головні шляхи поширення інфекції — контактно-побутовий, через воду та продукти харчування, а також повітряно-крапельним шляхом (ротавірус). 

Нагадаємо, наприкінці минулого року у Полтаві масово отруїлися студенти юридичного інституту. 27 людей з отруєнням госпіталізували до лікарні у ніч з 5 на 6 грудня. За словами начальника Полтавської обласної військової адміністрації Філіпа Проніна, студенти Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, які, ймовірно, харчувалися в їдальні Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.02.2024 12:53