Фото: "Укренерго"

В одному з міст запровадили аварійні відключення світла

У п'ятницю, 5 квітня, у Харкові запровадили аварійні відключення електрики. Енергетики проводять відновлювальні роботи.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго". За даними компанії, причиною введення аварійних відключень стала технологічна аварія в мережах обленерго

"На Харківщині сьогодні з 05:40 діють графіки погодинних відключень. Водночас з 07:00 у м. Харків та області диспетчерський центр "Укренерго" змушений застосувати аварійні відключення. Тривають аварійно-відновлювальні роботи", — йдеться у повідомленні.

Загалом станом на ранок в регіоні знеструмлено близько 550 тисяч споживачів та частково зупинена робота електротранспорту. Крім того, продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів на Криворіжжі.

"Аварійно-відновлювальні роботи відбуваються в складних умовах та тривають цілодобово. В південному регіоні ремонтні бригади "Укренерго" повернули в роботу повітряну лінію 330 кВ, пошкоджену при обстрілах", — наголосили в "Укренерго".

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що Росія використовує безперервні комбіновані атаки, щоб знищити енергетичну систему України. Окупанти не лише змінили тактику обстрілів, а й збільшили інтенсивність. Росіяни атакують "шахедами" енергетичні об’єкти України практично щодня. У порівнянні з минулим опалювальним сезоном кількість ворожих ударів по енергооб'єктах країни зросла.

Нагадаємо, заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що на сьогодні графіки відключення світла по всій Україні запроваджувати не планується. Проте все залежить від подальших атак ворога на енергетичну інфраструктуру держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.04.2024 11:53