Фото: korabelov.info

В одному з обласних центрів зменшать кількість автобусів на маршрутах через мобілізацію водіїв

У Миколаєві з 27 травня буде зменшена кількість комунальних автобусів на маршрутах. Це пов'язано з мобілізацією, що призвело до нестачі водіїв.

Таку заяву під час брифінгу зробив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, пише "Суспільне".

За словами посадовця, автобуси стоятимуть, а керувати ними нема кому. Вранці 21 травня, як повідомив Сєнкевич, на маршрути вийшли 39 тролейбусів, 27 трамваїв та 22 автобуси.

"У нас є ще додаткові одиниці транспорту, але людей на них нема. Тобто, ця цифра — 22, могла б бути більшою", — йдеться у заяві мера.

Жінки не замінять водіїв автобусів

Олександр Сєнкевич зауважив, що мобілізованих водіїв можна було б замінити водіями-жінками, проте вони не бажають працювати на автобусах, хоча охоче сідають за кермо трамвая.

"Жінки-водії радо йдуть працювати на трамвай, дещо так із пересторогою — на тролейбуси й не хочуть працювати на автобусах. Хоча чесно кажучи, мені незрозуміло, яка відмінність тролейбуса від автобуса? Навіть у тролейбусі важче працювати, ніж в автобусі, бо він прив’язаний до контактної мережі", — заявив мер Миколаєва.

Відомо, що 9 травня президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження загальної мобілізації та воєнного стану в Україні на 90 днів. Відповідно обидва терміни продовжено з 14 травня 2024 року до 11 серпня 2024 року. Це вже в одинадцяте раз в Україні ухвалили рішення про продовження воєнного стану з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, 18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Документом, який Верховна Рада ухвалила 11 квітня, а президент Володимир Зеленський підписав 16 квітня, вносяться певні зміни в роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 22.05.2024 18:57