Фото: Офіс президента України

В Офісі президента відповіли на вкиди про "розкол" між Зеленським і Залужним

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак спростував інформацію про розкол між Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. 

Про це він заявив в ефірі телемарафону.

"Розколу між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним немає", — наголосив Єрмак.

За його словами, у військово-політичного керівництва спільна мета. 

"Я не бачу якихось ознак того, щоб у керівництві військово-політичному сьогодні були якісь інші позиції. У нас єдина позиція — перемогти у цій війні", — додав керівник ОП.

Варто додати, що в Україні не вщухають розмови щодо матеріалів західних ЗМІ про українське керівництво. Зокрема, іноземні видання поширюють інформацію, що перші ознаки розколу з’явилися 3 листопада, коли Зеленський звільнив одного з перших заступників генерала Залужного, командувача Силами спеціальних операцій генерала Віктора Хоренка, не надавши пояснень.

До того ж Офіс президента 4 листопада розкритикував Верховного військового командувача України Валерія Залужного за публічне оголошення війни в глухий кут, припустивши, що ці коментарі допоможуть російському вторгненню.

Стаття Залужного для The Economist: головне

У колонці для британського видання головнокомандувач ЗСУ констатував, що війна Росії з Україною переходить на етап "позиційної" боротьби зі статичними та виснажливими боями, для перемоги в якій потрібні високі технології.

Валерій Залужний назвав п'ять пріоритетів: повітряну міць, засоби радіоелектронної боротьби, контрбатарейну боротьбу, мінно-вибухові технології й нарощування мобілізаційних резервів.

Також Залужний дав інтерв'ю The Economist, у якому сказав, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. Йому це нагадує події Першої світової війни. Генерал вважає, що для виходу з глухого кута потрібен потужний технологічний стрибок

Нагадаємо, нещодавно мережею поширили діпфейки відеозвернення головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, у яких він нібито закликає до "перевороту". Автором дезінформації є Telegram-канал "Радіо Труха". У цих фейкових відео Залужний нібито закликає український народ вийти на площі своїх міст, а військових — не підкорятися "злочинним наказам" влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.11.2023 16:37