Фото ілюстративне: Джерело: МВС

В окупантів затопило склади зброї та вибухівки після підриву ГЕС: у ЗСУ попередили про смертельну небезпеку

Течією в море та до берегів несе російські боєприпаси та міни з складів окупантів, які розташовувались на лівобережжі Херсонської області. Це наслідки підриву Каховської ГЕС.

Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Зазначається, що російські війська вибудовували на лівому березі декілька смуг оборони, в тому числі мінно-вибухові загородження. Після теракту на Каховській ГЕС змило склади зброї та вибухівки.

"В цій смузі від п'яти до 15 км, яку затопило, перебували їхні польові склади боєпостачання. Все це зараз рознесено по зоні затоплення і може нести небезпеку", - розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, за даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає. Унаслідок підриву російськими військами дамби Каховської ГЕС загинули четверо людей.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

На Одещині прикордонники фіксують наслідки російського екоциду. Море перетворюється на звалище та цвинтар тварин внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 11.06.2023 08:23