Пожежа в Криму. Джерело: " Крымский ветер"

В окупованому Криму поблизу аеродрому "Бельбек" спалахнула пожежа

У понеділок, 15 липня, вдень в тимчасово окупованому Криму місцеві мешканці помітили стовп диму. Ймовірно, поблизу аеродрому "Бельбек", який використовують рашисти у військових цілях, сталася пожежа.

Про це повідомив Telegram-канал "Крымский ветер".

Очевидці зазначили, що наразі не відомо, чи загорілася на тому місця трава, чи "горить щось цікавіше". Водночас проросійські Telegram-канали заявляють, що в Коктебелі пожежа поширилася на значній площі Карадазького заповідника.

Там працюють місцеві рятувальники та залучено близько 150 фахівців і 25 одиниць техніки, зокрема, вертоліт Мі-8 МНС Росії. Площа загоряння — приблизно два гектари.

Водночас окупаційний голова Криму Михайло Развожаєв заявив, що в районі села Вишневе теж сталася пожежа — там горить трава та сухі кущі.

Як відомо, Сили оборони України вже декілька разів завдавали ударів по аеродрому "Бельбек" у Криму, де дислокуються літаки російських окупантів. Зокрема, в травні цього року на аеродромі там лунали вибухи. Тоді повідомляли про влучання в російські винищувачі МіГ-31. Той удар відбувся після того, як США передали Україні свої далекобійні ракети ATACMS. Росіяни скаржилися, що для атаки застосовували саме таке озброєння.

Нагадаємо, тоді британська розвідка, проаналізувавши ситуацію, заявила, що удар української армії по аеродрому "Бельбек" в анексованому Криму ще більше підірвав потенціал авіації Російської Федерації. Це майже напевно погіршить здатність окупантів координувати повітряну діяльність у Чорноморському регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2024 19:16